Jaarverslagen

2023  Infographic en Jaarrapportage

2022  Infographic en  Jaarrapportage 

2021  Infographic en  Jaarrapportage

2020 Infographic en jaarrapportage

 

Nieuwsbrieven

Nieuwsbrief december 2023

Nieuwsbrief mei 2023

Nieuwsbrief december 2022

Nieuwsbrief juli 2022

Nieuwsbrief augustus 2021

Nieuwsbrief december 2020

 

Nieuwsberichten 

 

December 2024

De jaarlijkse kerstluch met kerstpakket ter afsluiting was weer een succes.

Oktober 2024

Met de hulp van vele vrijwilligers wordt het nieuwe gebouw wordt in de verf gezet.

Augustus 2023

Het nieuwe gebouw vordert.

Mei 2023

Mpho is erg blij met de nieuwe vriezer. Hartelijk dank aan de gulle gevers!

Juni 2023

Heerlijk warme dekens voor de koude wintermaanden. Hartelijk dank voor deze gift!

April 2023

De armbandjes die de ouderen maken, zijn een groot succes.

Februari 2023

Polokong heeft een zangcompetitie gehouden tussen de ouderen van de verschillende wijken. De ouderen van Moeti wonnen overtuigend. Gefeliciteerd Moeti!

December 2022

De jaarlijkse kerstlunch

Oktober 2022

Kennis opdoen over verschillende vormen van blindheid en leren wat belangrijk is voor ouderen met een visuele beperking.

September 2022

Op de kaart van Maun wordt met groene en rode stickers bijgehouden welke wijken bekend zijn en welke wijken nog bezocht moet worden.

Juni 2022

Een zeer welkome gift van dekens voor de koude wintermaanden van juni tot september.

Mei 2022

Een van de ouderen geconcentreerd bezig met het maken van een armband.

Maart 2022

Eind 2021 werd de grond voorbereid voor het tweede gebouw. Inmiddels staan de muren er. We hopen dat hier in de toekomst ouderen kunnen verblijven die geen huis hebben of daar niet veilig zijn.

Januari 2022

We zijn heel blij met de forse gift die we van Stichting Amelanderhof mochten ontvangen met zelfs een extra bedrag ter compensatie van de zo snel stijgende prijzen. Nu kunnen in 2022 alle activiteiten doorgaan en kunnen de ouderen die dat nodig hebben weer allemaal een warme maaltijd en voedingsdrank ontvangen. Heerlijk om zo het nieuwe jaar te kunnen beginnen.

December 2021

Dankzij bijdragen vanuit Nederland en Maun, eindigde het jaar met een feestelijke kerstlunch en een kerstpakket voor alle ouderen.

November 2021

De plantenbakken op stahoogte zijn een groot succes. Helaas vinden de kippen van de buren de jonge plantjes erg aantrekkelijk, dus daar moet nog iets op gevonden worden.

Oktober 2021

Small Village Botswana doneerde een bus en staat garant voor de lopende kosten ervan. Met dit extra vervoer kunnen meer ouderen naar de dagbesteding komen.

Augustus 2021

Meerdere safari organisaties in Maun, zamelden dekens in voor de ouderen. Een welkome gift voor de koude wintermaanden.

Mei 2021

Ouderen in Gabomocha ontvangen voor het eerst nutri drink. Vanwege de hoge waterstand is het bezorgen ervan een uitdaging voor de vrijwilligers.

Maart 2021

Petra Strydom heeft bomen gedoneerd en samen met haar medewerkers geplant. Het zal even duren, maar er komt een dag dat de ouderen in de schaduw van deze marulaboom zitten.

Februari 2021

Okavango Air Rescue gaf de vrijwilligers gratis een EHBO training en Hilary’s Coffeeshop doneerde cake. Als de dagbesteding weer opent, zijn de ouderen in veilige handen.

Januari 2021

Geweldig nieuws: Stichting de Carolusgulden heeft een forse gift toegezegd. Een fantastische opsteker in een moeilijke tijd, want we hebben helaas de dagbesteding opnieuw moeten sluiten, vanwege de plotselinge toename van het aantal besmettingen in Maun. We blijven wel voedingsdrank en maaltijden rondbrengen.

December 2020

Voor alle ouderen een feestelijke kerstlunch. Een vrolijke afsluiting van een moeilijk jaar.

December 2020

Het waterproject is klaar, net op tijd voor de regens. Inmiddels zitten alle vijf jojo tanks vol en hebben we dus 25.000 liter regenwater opgevangen! Alle donors reuze bedankt!

Oktober / november 2020

De dagbesteding is weer open. De ouderen zijn erg blij om weer naar hun “home” te kunnen. Het is wel even wennen om de fysiotherapie oefeningen te doen met een mondmasker.

Augustus / september 2020

Ron Crous maakt deze fantastische banken. Het frame is van aluminium, afkomstig van zwerfafval. De opbrengst doneert hij aan Polokong. Je bent top, Ron!

Juni / juli 2020

We hebben zoveel dekens gekregen dat we alle ouderen er één of twee hebben kunnen geven. Dat is heerlijk in deze koude wintermaanden. Hartelijk dank ook Rene en Marije van Discovery B&B voor de twee matrassen met beddengoed. Nu hoeft er niemand van de Polokong ouderen meer op de grond te slapen.

April / mei 2020

Ook tijdens de lock down is het gelukt om alle ouderen die dat nodig hebben, voedingsdrank te brengen en 5x per week een warme maaltijd. Een fantastische prestatie van de vrijwilligers!

Maart 2020

Tot onze spijt hebben we vanwege Covid-19 de dagbesteding per direct moeten sluiten. Vanzelfsprekend doen we ons uiterste best om nog wel de warme maaltijden en voedingsdrank te brengen.